Feb. 2008: Information and a link to the video online you can find on the LLink website.

Falkor EVS-volunteers in Georgia will be on the Dutch national TV on 26 January

Georgia girls

Our EVS-volunteers in Georgia - Wieteke, Inge, Rogier and Maartje - will be on Dutch television on 26 January, in the program "Aanpakken en Wegwezen" on Nederland 3, on 21.25.
See also the website of Omroep Llink.
More information about our volunteers: see the EVS Georgia project page.


Groningers in “Aanpakken en Wegwezen” bij Llink op Nederland 3

Op zaterdag 26 januari a.s. om 21.25 uur op Nederland 3 kan heel Nederland zien hoe vier jonge vrijwilligers, uitgezonden door de Groningse stichting Falkor I.C.Y., zich 10 maanden lang inzetten voor projecten in Georgië. Vanaf september 2007 zijn Wieteke, Inge, Maartje en Rogier actief in dit roerige land in de Zuid-Kaukasus. De omroep Llink zocht hen op voor de serie “Aanpakken en Wegwezen”.

De vrijwilligers werken bij een milieu-organisatie, een mensenrechtenorganisatie en een jongerenorganisatie van Abchazische vluchtelingen. “Aanpakken en Wegwezen” brengt niet alleen hun werk in beeld, maar laat ook zien hoe ze zich persoonlijk staande houden in de Georgische samenleving, die in veel opzichten erg verschilt van de Nederlandse.

Georgië is de afgelopen maanden veelvuldig in de Nederlandse media geweest vanwege opstanden van de oppositie in november afgelopen jaar en de presidentsverkiezingen begin januari. De vrijwilligers worden ook hierover ondervraagd naar hun mening en hun persoonlijke ervaringen.

Falkor zendt sinds 2003 Nederlandse vrijwilligers naar de Kaukasus in het kader van het Jeugdprogramma van de Europese Commissie. De European Voluntary Service (EVS) is open voor iedereen tot 30 jaar. Mensen die geïnteresseerd zijn om werk- en leefervaring op te doen in Oost-Europa of de Kaukasus kunnen hierover contact opnemen met Falkor via info@falkor.org of kijken op www.falkor.org.

Meer informatie:

www.llink.nl
www.youthinaction.nl